top of page
Nimetön (2000 x 1080 px).png
Luonto

Koivu ja Kuusi Eräkeskus sijaitsee Tammelassa Liesjärven ja Torronsuon kansallispuistojen kupeessa.

Keskus on entinen metsäoppilaitos, jossa metsätekniikkakoulutus käynnistettiin vuonna 1961, ja ympäristön metsiä muutettiin harjoitushoitoalueiksi. Keskuksen pihapiirissä on edelleen nähtävissä vuosikurssien istuttamia puulajeja. Vuosikymmenten kuluessa koulusta valmistui niin metsätyönjohtajia kuin metsureitakin.

Uusien omistajien myötä toiminnan paino
piste muuttuu ukrainalaisten majoittamiseen ja kouluttamiseen sekä hyvinvointimatkailuun. Ympäröivät kansallispuistot, metsäluonto- ja hyvinvointimatkailu luovat pohjan keskuksen matkailupalveluille. Järvi ja metsät, pohjoinen eksotiikka ja luonnonrauha ovat keskeisiä vetovoimatekijöitä tulevia palvelutuotteita kehitettäessä.

Eräkeskuksen välittömässä läheisyydessä on Kettumäki, eli Liesjärven "pururata" upeassa jylhässä maastossa, ja sen vierestä kulkee Ilvesreitistön polku, joka tarjoaa patikoijalle hienon vaellusmahdollisuuden. Ilvesreittiä pitkin pääsee myös Liesjärven kansallispuistoon.

Vesille pääsee omasta kanoottirannasta. Valittavana ovat Liesjärven sileät vedet aina kansallispuistoon asti. Koko järven kiertämällä melontamatkaa tulee hyvinkin 20 km. Liesjärvestä, läheltä Metsäkouluntietä alkaa Turpoonjoki, joka yläosastaan on koskinen ja alaosastaan pelto- ja erämaisen luikerteleva. Kokonaisuudessaan Turpoonjoki on noin 10 km pitkä. Parhaimmillaan joki on yleensä touko-kesäkuussa ja saattaa kuivua kesän lopulla estäen mielekkään melonnan. Ohjatut melontaretket, melontakaluston vuokraus ja kuljetukset takaisin hoituvat esimerkiksi yhteistyökumppanimme Erärengin kanssa.

Hämeen järviylängöllä on monia luontokohteita, joihin on helppo lähteä Metsäkouluntietä pitkin.  Liesjärven ja Torronsuon kansallispuistojen lisäksi suosittuja kohteita ovat mm. Saaren kansanpuisto, ​Melkuttimet (Iso-Melkutin) ja Pääjärven virkistyalue.

Green Vintage Pine Forest Camping Logo_edited.png

Yhteystiedot

Metsäkouluntie 60, 31350 Liesjärvi

Puh. 040 027 1533

Email. info@koivujakuusi.com

Y-tunnus 3287551-4

oiva_sinettilogo_rgb-300x300.png
bottom of page