top of page

Koivu ja Kuusi Eräkeskus auttaa ukrainalaisia 

Majoitamme ukrainalaisia ja järjestämme heille jatkokoulutusta

Image by Polina Rytova

Ensimmäiset ukrainalaiset saapuivat helmikuussa 2023

Koivu ja Kuusi Eräkeskukseen saapui helmikuussa ukrainalaisia tilapäistä suojelua tarvitsevia henkilöitä. He majoittuvat keskuksessa ja osa heistä tulee suorittamaan maatalouden jatko-opintoja Mustialan maatalousoppilaitoksessa.

huone.jpeg

Koulutus

Veronan koordinoimassa Ukrainan jälleenrakentamiseen tähtäävässä hankkeessa on mukana myös Hämeen Ammattikorkeakoulu, joka tarjoaa ensisijaisesti ukrainalaisille erityisen suojelun piirissä oleville korkeakouluopiskelijoille 60 op (18 kk) laajuiset koulutussisällöt kestävän maatalouden, tuotteiden jatkojalostamisen sekä yrittäjyyden aloilta. Veronan asiantuntijat puolestaan kouluttavat Eräkeskuksen tiloissa halukkaille liiketalouden opintoja.

Koulutuksen päätyttyä ukrainalaiset palaavat jälleenrakentamaan maataan maatalousyrittäjinä hyödyntäen opittuja liiketoimintamalleja, uudenlaista yrittäjäosaamista sekä hankittuja verkostoja.

Image by Randy Fath
20220921_130129.jpg
huone.jpeg

Tilat

Koivu ja Kuusi Eräkeskuksessa on keskitytty viimeiset kuukaudet siihen, että kaikki on kunnossa ukrainalaisten muuttaessa eräkeskuksen tiloihin. Lue lisää Forssan Lehden jutusta.

Kodeiksi muuttuvia huoneistoja on remontoitu ja kunnostettu samalla kun koko eräkeskusta on päivitetty. Päärakennuksesta on remontoitu huoneistojen lisäksi leirihuoneet ja pesutilat. Mopomuseo on puolestaan löytänyt uuden paikan päärakennuksen edustalta.

 

 

 

Green Vintage Pine Forest Camping Logo_edited.png

Yhteystiedot

Metsäkouluntie 60, 31350 Liesjärvi

Puh. 040 027 1533

Email. info@koivujakuusi.com

Y-tunnus 3287551-4

oiva_sinettilogo_rgb-300x300.png
bottom of page